• Lumea in Stiri

Sapte tari primesc turisti vaccinati cu ambele doze de vaccin anti-COVID


Printre țările care au luat decizia să primească turiști vaccinați se află în România - scrie CNN.


Cipru este, însă, țara care aanunțat încă din decembrie că va permite intrarea pe teritoriul său a turiștilor care au fcăut ambele doze de vaccin anti-COVID, fără a fi nevoiți să stea în carantină.


În plus, cei care dovedesc că au făcut și prima doză, și rapelul nu ar trebui să prezinte la sosire un test PCR cu rezultat negativ.


Noile reguli ar trebui să intre în vigoare la 1 martie, însă nu au fost confirmate încă oficial.


Estonia a renunțat, de-asemenea, la măsura de carantină impusă persoanelor care vin din UE și dovedesc că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni.


În Estonia se intră cu certificat de vaccinare, însă pentru ca acesta să fie recunoscut, trebuie tradus în estonă, rusă sau engleză.Turiștii care anterior au avut COVID-19 vor trebui să prezinte un certificat medical, precum și un test PCR efectuat recent, care să indice că nu mai sunt infectați. Pentru cei nevaccinați și/sau care nu au trecut prin boală, se impune o carantină de 10 zile – o regulă de la care sunt exceptați însă călătorii din țările europene considerate cu risc scăzut, cum ar fi Bulgaria, Islanda și Norvegia.


Georgia a ales, de asemenea, să ridice restricțiile pentru cei care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID.


Călătorii nevaccinați trebuie să prezinte însă un test PCR cu rezultat negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de călătorie și, de asemenea, trebuie să facă un al doilea test „pe cheltuiala lor” în cea de-a treia zi de la intrarea pe teritoriul Georgiei.


Islanda va aplica aceiași regulă de la 1 mai. Vizitatorii care, prin intermediul unui act tradus în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză vor dovedi că au primit cele două doze ale unuia dintre cele trei vaccinuri principale anti-COVID, vor fi scutiți de restricții la frontieră.


În Polonia, „Pe baza unui certificat care confirmă vaccinarea împotriva Covid-19”, călătorii din țările UE pot vizita țara fără a fi supuși unei carantine obligatorii de 10 zile.


În România, din 18 ianuarie, conform hotărârii CNSU, turiștii care dovedesc că au primit ambele doze de vaccin anti-COVID, nu mai intră în carantină, chiar dacă vin din „zona galbenă”. A doua doză trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 10 zile înainte de sosirea în țara noastră.


În ianuarie, și Seychelles a intrat în rândul țărilor care au renunțat la măsura de carantină pentru călătorii care au fost vaccinați împotriva COVID-19. Statul cu 115 insule și-a propus să devină prima națiune care și-a vaccinat întreaga populație, după ce a primit o donație de 50.000 de doze de vaccin anti-COVID de la guvernul Emiratelor Arabe Unite.

1,197 views0 comments