• Lumea in Stiri

Sapun din melci


Ideea îi aparține unui tânăr de 28 de ani din Franța, care foloseşte mucus extras de la cele câteva mii de melci pe care îi creşte pentru a produce săpun, pe care îl vinde în pieţele locale.


Fost tehnician IT din cadrul forţelor aeriene, Damien Desrocher a luat decizia de a începe să crească melci în comuna Wahagnies din nordul Franţei din dorinţa de a se ''întoarcere la natură'', anul trecut, în decembrie.

Până acum a crescut în total 60.000 de melci. Un singur melc produce aproximativ 2 grame de mucus, ceea ce înseamnă că are nevoie de aproximativ 40 de melci pentru a produce 80 de grame de mucus - suficient pentru a fabrica 15 bucăţi de săpun de câte 100 de grame.
Deşi destul de neobişnuit în produsele cosmetice occidentale, mucusul de melc a devenit un ingredient tot mai comun în alte regiuni, inclusiv în produse de înfrumuseţare coreene, datorită proprietăţilor anti-îmbătrânire. Potrivit lui Damien Desrocher, mucusul conţine molecule de colagen şi elastină, care are proprietăţi anti-îmbătrânire şi de vindecare a pielii.


Melcii îşi folosesc în mod natural mucusul secretat pentru a-şi repara cochiliile dacă acestea se deteriorează, a spus tânărul francez care intenţionează să atingă o producţie de 3.000 de bucăţi de săpun cu mucus de melc în primul an de activitate.


27 views0 comments