• Lumea in Stiri

Sase medalii pentru Romania la Cupa Mondiala de canotaj de la Lucerna


România a cucerit o medalie de aur, una de argint şi patru de bronz, duminică, la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna.


Aurul a fost obţinut la dublu vâsle feminin, de Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş.


Medalia de argint a fost câştigată de Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, în urma Marii Britanii.


Bronz au câştigat Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, la dublu rame feminin, devansate de Spania şi Irlanda.

Şi la dublu rame masculin s-a obţinut bronzul, prin Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, în urma Serbiei şi Italiei.


La patru rame feminin, România 1- Nicoleta Paşcanu, Elena Logofătu, Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel- a câştigat medaliile de bronz, iar România 2- Beatrice-Mădălina Pascari, Alina-Maria Baleţchi, Mădălina Hegheş, Roxana Parascanu- a încheiat pe locul cinci. Olanda a încheiat cursa pe primul loc, iar Marea Britanie a doua.


O altă medalie de bronz a fost obţinută la patru rame masculin, de echipajul compus din Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu şi Cosmin Pascari. Marea Britanie a ocupat primul loc.


La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache s-au clasat pe locul secund în Finala B, după Polonia.


România are echipaje calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo în toate cele şapte probe în care a evolua la Cupa Mondială de la Lucerna, la care se adaugă cele de 8+1 feminin şi masculin.