• Lumea in Stiri

Satelitii Starlink se vor vedea cu ochiul liber si din RomaniaUn şir de sateliţi Starlink va putea fi văzut cu ochiul liber, vineri, între orele 22.58 - 23.06, anunță Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.


Sateliţii încep să se vadă de la ora 22,58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la 23,06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviţi înspre nord, sateliţii vor apărea din stânga. Cer senin!, au scris reprezentanţii Observatorului pe Facebook.


Pe 16 mai, Compania SpaceX a lansat din Florida, Statele Unite, racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink.


Obiectivul companiei lui Elon Musk este de a plasa 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita Pământului, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.


Constelaţia Starlink are ca scop furnizarea de internet de mare viteză, sateliţii fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid.