• Lumea in Stiri

„Scoala” de pe plaja
O școală din Cartagena, regiunea Murcia, Spania, a avut ideea de a amenaja „sălile de clasă” pe plajă, mai ales de când vremea s-a încălzit.


E o metodă de a se ține departe – atât profesorii, cât și elevii - de posibilitatea de a se îmbolnăvi.


Reuters scrie că profesorii școlii Felix Rodriguez de la Fuente încep pregătirea plajei la ora 8.00, fiecare curs durează 20 de minute, iar grupurile de copii sunt mutate prin rotație în zone diferite ale plajei.


Băncile sunt distanțate, iar elevii și profesorii poartă măști de protecție când ies la tabla portabilă.


Este sigur și copiii învață, dar se și distrează”, a afirmat Juan Francisco Martinez, un profesor de engleză.


Până acum, de la implementarea orelor la plajă, n-a fost raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în rândul elevilor.


În imaginile difuzate de un post de televiziune local, de la ora de muzică, se vede cum unii dintre elevi renunță la încălțăminte și rămân desculți pe nisip, în timp ce cântă la xilofoane.

Alții stau aplecați deasupra băncilor, pentru a împiedica briza puternică să le ia pe sus foile.

Copiii sunt încântați de orele ținute la malul mării.


Orele pe plajă sunt foarte bune, fiindcă sunt cu prietenii mei, sunt la plajă, iubesc plaja, vara mereu vin aici pentru a înota în fiecare zi și iubesc nisipul”, spune un băiat de 10 ani.

Orele fac parte dintr-un proiect mai amplu numit „Aer curat”, prin care organizatorii și-au propus să creeze condiții mai bune pentru copii în timpul pandemiei, inclusiv prin învățat în aer liber.

17 views0 comments