• Lumea in Stiri

Senatorul Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari de pe urma fotografiei devenită virală


Senatorul american Bernie Sanders a anunţat că va dona unor organizaţii de caritate cei 1,8 milioane de dolari strânşi prin vânzările de produse inscripţionate cu deja celebra fotografia a AFP în care apărea singur, zgribulit şi cu braţele încrucişate, în cadrul ceremoniei de învestitură a lui Joe Biden.


Imortalizat de fotograful AFP Brendan Smialowski, momentul a inspirat mii de meme-uri în întreaga lume, astfel că fostul candidat progresist la alegerile prezidenţiale, recunoscut pentru tonul său pasionant şi pentru aerul deseori morocănos, a devenit vedetă pe internet.


Senatorul independent de Vermont a adunat 1,8 milioane de dolari "în cinci zile pentru organizaţii de caritate" în acest stat rural din nord-estul SUA, prin vânzări de produse pe care el apare "cu mănuşile sale cu un singur deget" în ziua învestirii noului preşedinte democrat, la 20 ianuarie, se arată într-un comunicat.Tricouri, pulovere şi alte produse derivate au fost scoase la vânzare pe site-ul său în seara de 21 ianuarie, iar stocurile s-au epuizat în jumătate de oră. Noile produse adăugate în weekend au fost vândute toate încă de luni dimineaţă, se mai menţionează în comunicat, citat de AFP.


Bernie Sanders afirmă, citat în comunicat, că el şi cu soţia sa, Jane, sunt impresionaţi "de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni" şi "bucuroşi să îi ajutăm pe locuitorii nevoiaşi din Vermont".


De-asemenea, Getty Images, agenţia care distribuie fotografiile AFP în SUA, "va dona venituri" obţinute din acordul de comercializare către organizaţia de caritate Meals on Wheels.

5 views0 comments