• Lumea in Stiri

Serialul animat 'The Simpsons' acuzat de rasism

Updated: Apr 21


Cântăreţul britanic Morrissey consideră 'dureros şi rasist' ultimul episod al serialului animat 'The Simpsons', din cauza felului în care a fost parodiat.

Personajul Lisa Simpson din episodul intitulat 'Panic On The Street of Springfield', devine obsedată de solistul fostei trupe The Smiths, celebră în anii 1980, cântăreţul şi activistul vegan Morrissey.

Însă visele Lisei sunt spulberate atunci când află că idolul ei a devenit între timp o persoană ţâfnoasă, supraponderală, cu opinii anti-imigraţie şi care consumă carne.

'Este surprinzător 'cât de mult au virat spre rău' scenariştii serialului TV 'The Simpsons' în ultimii ani', scrie pe pagina de Facebook a cântăreţului Morrissey managerul acestuia, Peter Katsis.

'Mai rău decât atât - să acuzi personajul Morrissey că ar fi rasist, fără să faci trimitere la nicio frază concretă, nu oferă nimic telespectatorilor. Serveşte doar scopului de a îl insulta pe artist', a adăugat managerul cântăreţului britanic.Înaintea difuzării episodului, pagina de Facebook a cântăreţului britanic a promovat serialul 'The Simpsons', distribuind chiar o captură de imagine extrasă din episodul controversat.


Scenaristul serialului The Simpsons, Tim Long, a declarat însă, pentru revista Variety, că episodul a fost inspirat de admiraţia lui faţă de trupele indie britanice din anii 1980 şi a dezvăluit că a asistat la un concert susţinut de trupa The Smiths în turneul 'The Queen Is Dead', concert care i-ar fi schimbat viaţa.


În ultimii ani, Morrissey a fost de mai multe ori criticat pentru opiniile tranşante şi controversate.

El a spus că mâncarea halal este 'diabolică', l-a acuzat pe primarul Londrei, Sadiq Khan, că nu este capabil 'să vorbească corect' şi a lăsat impresia că îl apără pe actorul Kevin Spacey după ce starul american a fost acuzat de comiterea unor abuzuri sexuale.


De asemenea, Morrissey şi-a arătat sprijinul pentru mişcarea politică de extrema dreaptă For Britain, purtând o insignă cu logoul acesteia în timpul unei reprezentaţii pe care a susţinut-o la un post de televiziune din Statele Unite.

Episodul 'Panic On The Streets of Springfield' din serialul animat 'The Simpsons' nu a fost difuzat deocamdată în Marea Britanie, unde va avea premiera pe postul Sky One, luna viitoare.


Recent Posts

See All