• Lumea in Stiri

Sfarsitul celui mai cunoscut cuplu de gangsteri americani: Bonnie si Clyde


Bonnie Parker şi Clyde Barrow, cuplul de gangsteri consideraţi inamicii publici numărul 1 în perioada anilor 1931- 1934, în timpul Marii crize economice, erau prinși și împușcați în 23 mai 1934, pe o şosea rurală din Bienville Parish, Louisiana.


Bonnie avea 23 de ani, iar Clyde 25.Polițiștii au organizat o ambuscadă şi au tras peste 100 de gloanţe în vehiculul în care se aflau cei doi.De-altfel, mașina ciuruită de gloanțe a fost expusă, de-a lungul anilor, în mai multe muzee,


Despre Bonnie și Clyde există o mulțime de povești, inclusiv despre cum s-au cunoscut.Varianta cea mai plauzibilă este că Bonnie s-a întâlnit cu Clyde în 5 ianuarie 1930, în casa unei prietene de-a lui. Bonnie era acolo pentru a o ajuta cu îngrijiri medicale. Bonnie ar fi încercat să-l convingă pe Clyde să renunţe la furturi, dar se pare că a sfârşit ajutându-l. În perioada anilor 1932 şi 1933, cei doi au participat la numeroase jafuri, care nu de puține ori s-au sfârșit cu victime, dar opinia publică nu era scandalizată de banda lui Clyde.


Și asta pentru că în perioada Marii Crize numărul şomerilor crescuse foarte mult, așa că oamenii găseau oarecum o justificare în jafurile care-i lăsau fără bani pe bogătași.


Sfârşitul celor doi, sub un val de gloanțe care a îngrozit opinia publică, a fost condamnat de presa vremii, mai ales că Bonnie și Clyde nu erau înarmaţi, iar despre Bonnie nu se ştie cu exactitate dacă ar fi ucis pe cineva.

De atunci, poliţia este obligată să someze orice persoană înainte de a trage.


Din maşina lor au fost furate obiectele personale, au fost tăiate şi bucăţi de haine sau suviţe de păr ale celor doi. Un saxofon, maşina cu scaunele pătate de sânge şi cu urme de gloanţe au fost vândute pentru sume exorbitante.

La înmormântarea celui mai renumit cuplu de gangsteri din America au venit mii de oameni.

Povestea lor a ajuns în lumea întreagă datorită filmului semnat de Arthur Penn în 1967, „Bonnie and Clyde”.