• Lumea in Stiri

Sfarsitul incendiar al celui mai recent monolit misterios/FOTO+VIDEO


Cel mai recent dintr-o serie de monoliţi misterioşi care au stârnit imaginaţia fanilor genului ştiinţifico-fantastic din întreaga lume a sfârșit în flăcări, în Republica Democrată Congo, după ce i s-a dat foc într-un sens giratoriu din capitală.


Structura metalică de aproape patru metri înălţime a apărut pentru prima dată în cartierul Bandal din Kinshasa, duminică dimineaţă. Miercuri dimineaţă, o mulţime de curioşi şi-au făcut selfie-uri cu monolitul şi au dezbătut posibilele sale origini.


Locuitorii au distrus mai întâi structura, lovind-o cu beţe şi apoi i-au dat foc, arată înregistrărilor video publicate pe reţelele sociale.


Stâlpi similari cu aspect extraterestru au fost observaţi într-un deşert din Utah, în Statele Unite, în luna noiembrie, apoi în România şi Turcia, declanşând teorii ale conspiraţiei şi comparaţii cu monoliţii din filmul din 1968 ''2001: A Space Odyssey'', de Stanley Kubrick.


În film, un monolit extraterestru este un simbol recurent care pare să joace un rol în evoluţia umană.'Ne-am trezit şi am văzut acest triunghi metalic', a spus Serge Ifulu, un locuitor din zonă. ''Am fost surprinşi pentru că este un triunghi pe care îl vedem deseori în documentarele despre francmasoni sau iluminati'', a adăugat el.


Mistere similare au devenit virale anterior pe reţelele sociale congoleze. În luna august, un obiect zburător neidentificat a fost paraşutat într-o junglă deasă din nordul ţării, derutând autorităţile locale. Au fost reţinute două persoane pentru interogatorii până ce o filială a companiei-mamă Google Alphabet a confirmat că dispozitivul era un balon de internet (Google Loon).


De data aceasta, intervenţia extraterestră a părut puţin probabilă, pentru că localnicii au declarat că au observat sâmbătă câteva persoane care săpau o gaură în sensul giratoriu.