• Lumea in Stiri

Singurul exemplar din România al volumului„Pământul făgăduinței”, de B. Obama, vândut la licitație


Cartea "Pământul Făgăduinţei", semnată de cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a fost adjudecată, marţi seara, la licitaţia Artmark organizată online, la preţul de 7.500 de euro, potrivit catalogului sesiunii.


Artmark a informat, anterior, că volumul, cu semnătura olografă a fostului preşedinte american, este unica piesă disponibilă pentru achiziţie în România iar veniturile colectate în urma vânzării vor fi redirecţionate către programul Asociaţiei OvidiuRO - "Citeşte-mi 100 de poveşti!", proiect despre care Lumea în știri a scris aici.


Fondurile vor contribui la achiziţionarea unui stoc de cărţi pentru instituţiile preşcolare defavorizate din România, cu scopul de a oferi posibilitatea ca, la finalul celor trei ani de grădiniţă, un copil să fi auzit minim 100 de poveşti, pentru a crea premisele necesare învăţării cititului şi scrisului.Cartea prezintă memoriile lui Barack Obama din perioada în care a condus Casa Albă şi a fost vândută în SUA şi Canada în peste 3,3 milioane de exemplare în doar prima lună de la lansare. Volumul a primit Premiul Goodreads Choice pentru cele mai bune memorii şi autobiografii în 2020.


"Pământul Făgăduinţei" a fost desemnată, totodată, una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2020 de către "The New York Times Books Review", "The Washington Posts", "The Guardian" şi "Marie Claire".


Cumpărătorul cărţii a primit în dar volumul "A Bright Ray of Darkness" de Ethan Hawke, cu semnătura olografă a actorului.