• Lumea in Stiri

Spectacol de culori la Balcic


Înflorirea plantelor Echeveria Lola,originare din regiunile semi-deşertice ale Mexicului, este un adevărat spectacol acum în sera Grădinii Botanice din Balcic. Când planta este în floare, devine un adevărat spectacol de culori - din rozeta gri-albastru, nuanţată cu roz, ies tulpini curbate cu flori de culoare somon sau piersică, cu vârfuri galbene.

Echeveria Lola este cultivată ca plantă ornamentală la o temperatură minimă de 7 ° Celsius, are nevoie de un sol bine drenat şi de un loc însorit. Frunzele plantei sunt cărnoase, sub formă de rozetă, acoperite cu un strat de ceară care dau plantei un aspect cenuşiu. Dar ceara previne pierderea apei și poate preveni îmbolnăvirea plantelor.


Sera interioară a Grădinii Botanice din Balcic deschisă pentru vizitare în urmă cu aproximativ nouă ani, are 800 de metri pătraţi şi peste 3.400 de specii şi soiuri din grupurile de cactuşi şi plante suculente. Printre care și Echeveria Lola, care înflorește inclusiv în perioada aceasta, alături de cactuşi, sedum, sempervivums, diferite tipuri de aloe. O adevărată primăvară colorată și exotică în mijlocul iernii.


29 views0 comments