• Lumea in Stiri

Spectatorul singuratic al filmelor Festivalului din Göteborg


Festivalul de Film de la Göteborg, din Suedia, este organizat anul acesta în condiții speciale și neobișnuite: izolat pe o insulă îndepărtată a arhipelagului, un singur cinefil poate urmări într-un far peliculele festivalului care se încheie în 8 februarie.


Spectator unic a fost aleasă asistenta medicală suedeză Lisa Enroth, una dintre numeroasele eroine ale crizei sanitare, care a lucrat în sectorul sănătății în timpul pandemiei.


Aproximativ 12 mii de cinefili au aplicat pentru locul din far. Dar organizatorii festivalului și-au justificat decizia prin faptul că au căutat un pasionat de film care să facă față provocărilor emoționale și psihologice, pentru că nu oricine poate să trăiască izolat, în far, timp de o săptămână.

Cel mai mare festival dedicat filmului din Scandinavia a creat un cinematograf izolat pentru un experiment pe insula farului Pater Noster.

Anul acesta, cea de-a 44-a ediție a Festivalului de Film de la Göteborg este organizată, pentru public, în format digital. Alte proiecții izolate, pentru o singură persoană, vor mai fi organizate în Arena Scandinavium și într-un cinematograf din Göteborg.


9 views0 comments