• Lumea in Stiri

Speed-dating la shopping


Din cauza restricțiilor sanitare, în Germania supermarketurile au rămas unele dintre puţinele locuri unde se mai poate socializa, așa că filiala unui lanț comercial din oraşul bavarez Volkach invită persoanele singure să vină la cumpărături vinerea, între orele 18.00 şi 20.00, pentru a încerca să-şi găsească perechea în vreme de pandemie.

''Supermarketul oferă de doi ani acest serviciu de +shopping pentru cei singuri+, dar coronavirusul şi restricţiile pe care acesta le-a adus au făcut ca tema +inimioarelor+ să devină un element de atracţie'', a explicat managerul supermarketului, Christoph Kolb, la postul Bayerischer Rundfunk.

La intrarea în centrul comercial, clienţii care doresc să-şi găsească perechea poartă un semn distinctiv în formă de inimă, cu un număr de identificare, şi așa se plimbă printre rafturi în căutarea produselor pe care vor să le cumpere.


Când cineva se intersectează cu o altă persoană care poartă acest semn şi îi place de ea, nu trebuie decât să noteze numărul de identificare şi să completeze un formular cu sugestii prestabilite, cum ar fi ''M-aş bucura să te cunosc mai bine în timp ce ne plimbăm pe malurile râului Main'' sau ''M-aş bucura să ne întâlnim la un suc de portocale la sectorul de fructe''.

Apoi, un angajat al supermarketului strigă numărul printr-un difuzor şi înmânează mesajul persoanei nominalizate, sau îi dă datele de contact împreună cu un mesaj lăsat de persoana interesată.

Nu este singura inițiativă a supermarketului din Volkach, unde sunt expuse şi reproduceri ale unor opere în stilul 'pop art'. Printre ele se află şi 'Banana Split' a artistului american Mel Ramos, o femeie dezbrăcată în fața celebrului desert, dar ale cărei sfârcuri au fost acoperite, după ce mai mulți clienți s-au plâns de imaginea considerată indecentă.