• Lumea in Stiri

Statul in care oamenii primesc arme si camionete daca se vaccineazaStatul West Virginia, unul dintre statele americane care contează numai pe responsabilitatea cetăţenilor în avansarea campaniei de vaccinare împotriva covid-19, a lansat o loterie menită să accelereze campania, între ale cărei premii se află două camionete, cinci permise de pescuit şi de vânătoare valabile pe viaţă, zece puşti de vânătoare şi 25 de sejururi în parcuri naturale din stat.


Statul a anunţat de asemenea o loterie în valoare de un milion de dolari, destinată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 25 de ani, prin care oferă două burse complete de patru ani la o universitate din stat, o tentaţie într-o ţară în care învăţământul superior este scump.


În urma unei lansări bune, campania de vaccinare stagnează în acest stat rural situat pe lanţul muntos al Apalaşilor, în estul ţării, unde doar 41% din populaţie a fost vaccinată.

Această loterie urmează să se desfăşoare săptămânal de la 20 iunie la 4 august, cu lozuri destinate locuitorilor care au fost vaccinaţi cel puţin cu o doză de vaccin anti-covid, a anunţat marţi guvernatorul republican Jim Justice.


Acest stat le-a oferit deja, în ultimele luni, tinerilor cu vârsta cuprinse între 16 şi 35 de ani, o categorie de vârstă mai reticentă faţă de vaccinare, bonuri de economii în valoare de 100 de dolari sau cecuri-cadou de aceeaşi sumă, pentru a-i atrage la vaccinare.


Lansate de către statul Ohio, loteriile în valoare de milioane de dolari se multiplică în Statele Unite, în vederea unei relansări a campaniei de vaccinare împotriva covid-19, în scădere de mai multe săptămâni.


Alte state îşi atrag cetăţenii reticenţi cu bere, pizza sau bilete la evenimente sportive, pe lângă alte iniţiative private.56 views0 comments