• Lumea in Stiri

Steven Spielberg a publicat un mesaj plin de speranţă pentru viitorul sălilor de cinematograf


Industria de cinema se numără printre cele mai afectate de criza de coronavirus. În afară de filmările anulate, reprogramate sau întârziate, sălile de proiecţii, închise în toată lumea de multe luni, sunt în agonie. În condițiile în care viitorul lor pare incert, Steven Spielberg şi-a exprimat certitudinea că le va vedea redeschise. Cineastul american în vârstă de 74 de ani a participat la un număr special al revistei britanice Empire, consacrat experienţei de a merge în sala de cinema. Aici, regizorul filmului "E.T." a publicat un text plin de speranţă.

"În faţa crizei sanitare actuale, în timpul căreia cinematografele au fost închise sau capacitatea lor de primire a fost mult redusă din cauza pandemiei mondiale, îmi păstrez speranţa că atunci când nu va mai fi niciun risc publicul se va întoarce în sălile de proiecţie", a scris Steven Spielberg.

"Această scurtă paranteză într-o sală de cinema nu şterge numeroasele lucruri care ne despart: originile etnice, clasa socială, credinţa naostră, genul sau convingerile politice. Dar ţara noastră şi lumea par mai puţin divizate, mai puţin fracturate atunci când un grup de necunoscuţi râde, plânge, aplaudă împreună, în acelaşi timp. Arta ne cere să fim în acelaşi timp conştienţi atât de particular, cât şi de universal. Şi de aceea, niciun lucru care are capacitatea de a ne uni nu este la fel de puternic precum experienţa comună a artei".


Cel mai recent număr al revistei Empire este dedicat experienţei în sala de cinema.

Sub coordonarea cineastului Edgar Wright, numeroase figuri hollywoodiene au povestit o amintire care le-a marcat: James Cameron, Daisy Ridley, Spike Lee, Daniel Craig. Steven Spielberg s-a alăturat grupului şi a povestit cum a descoperit "Lawrence al Arabiei", de David Lean, lansat în 1962, pe când era adolescent.

Recent Posts

See All