• Lumea in Stiri

Street Delivery va avea loc in primul weekend din iulie


Ediţia de anul acesta a Street Delivery, care se va organiza în zece orașe din țară în perioada 2-4 iulie, se concentrează pe copilărie, adolescenţă şi recuperarea oraşului. Tema este joaca iar proiectele pot fi înscrise până în 25 mai.

Cele 10 proiecte selectate de echipa Street Delivery vor fi anunţate pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, pe site-ul street.delivery.


Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea şi Chişinău sunt orașele de pe lista Street Delivery 2021.

Potrivit organizatorilor, evenimente vor reimagina oraşul ca pe o mare tablă de joc cu proiecte răspândite în cartiere şi recompuse online, dar şi la pas, aşa cum merită redescoperit oraşul.

Comunităţile vor fi provocate să găsească soluţii de convieţuire care să le facă viaţa mai bună, mai plăcută şi mai pregătită pentru situaţii de criză.

Organizatorii anunţă că nu există limită de vârstă pentru aplicanţi. Ei vor propune proiecte care să (re) împrietenească locuitorii cu cartierele lor. "Fie că vorbim de o căutare de comori urbane, de jocuri educative, proiecţii de film prin grădini sau parcări, ateliere în faţa, spatele sau chiar în scara blocului, grădini comunitare reamenajate sau de picturi murale care să ne coloreze plimbările prin cartier".

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii şi pot fi propuse pentru un anumit loc din Bucureşti sau pot lua forma unui concept general:

Activare urbană - Frunza - proiecte urbane sau intervenţii arhitecturale care reactivează sau îmbunătăţesc spaţii din oraş, pe apă sau pe uscat, Cultură participativă - Ţară, ţară, vrem oraş! - proiecte culturale care pot îmbunătăţi viaţa comunităţilor, Intervenţie artistică - 1, 2, 3, la perete dai! - proiecte artistice care readuc la viaţă spaţiul public (street art, instalaţii, sculptură etc.), Apropiere comunitară - Lapte gros - proiecte sociale care sprijină comunităţi şi construiesc punţi între oameni, Educaţie - Şotron - proiecte educaţionale care încurajează o viziune responsabilă asupra oraşului şi planetei sau The kids are alright - Urbantanté - proiecte gândite de copii şi adolescenţi care transformă cartierul/şcoala/oraşul în spaţiul ideal pentru ei şi prietenii lor.