• Lumea in Stiri

Tânărul European al Anului 2021 a fost desemnat un român


Constănţeanul Constantin-Alexandru Manda, în prezent student la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, a câştigat titlul Tânărul European al Anului 2021.


Anunțul a fost făcut de Fundația Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa şi Forumul European de Tineret.


Constantin-Alexandru Manda este cunoscut pentru implicarea sa, în calitate de membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa, în respectarea drepturilor elevilor şi reformarea sistemului de învăţământ.


Tânărul scrie pe pagina sa de Facebook: „Dedic acest titlu tuturor oamenilor alături de care am lucrat în ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reală în sistemul educaţional românesc şi pentru a promova accesul liber la o educaţie de calitate pentru fiecare copil. ”


Titlul de Tânăr European este acordat din 1997, de Fundaţia Schwarzkopf, în cooperare cu Forumul European pentru Tineret, care caută un tânăr european al anului în toate ţările Consiliului Europei.


Este vorba de tineri care au iniţiativă şi responsabilitate, arătând că sunt pregătiţi să profite de oportunităţile actuale pentru o „coexistenţă paşnică într-o Europă a diversităţii”.


Granturile acordate - 5.000 de euro pentru un stagiu sau un proiect individual.


Cei care oferă premiul explică alegerea din acest an într-un comunicat:

Tânărul european al anului 2021 este Constantin-Alexandru Manda din România, care luptă pentru o educaţie justă şi egală pentru toţi copiii. În 2013 a fondat Asociaţia Elevilor din Constanţa, care reprezintă drepturile elevilor din România. A militat pentru respectarea dreptului fundamental la burse mai întâi în Constanţa, apoi în toată România: impactul acţiunilor sale nu este doar local, ci şi la nivel naţional. A convins guvernul român să acorde o bursă minimă elevilor, iar guvernul a investit circa 110 milioane euro din bugetul naţional pentru acest lucru”.


34 views0 comments