• Lumea in Stiri

Taxă specială în stațiunile din sudul litoralului românesc


Începând cu 1 mai 2021, turiştii care merg în Mangalia şi în staţiunile arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp – plătesc o taxă de 5 lei pe zi de persoană.


Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local”, se precizează în hotărârea adoptată de Consiliul Local Mangalia la sfârşitul anului trecut şi modificată la sfârşitul lunii martie.


Pentru plătitorii taxei speciale de staţiune, care beneficiază de servicii de cazare în structurile de cazare turistică clasificate din Mangalia şi staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, taxa se reţine la hoteluri sau pensiuni.


Mai multe catetegorii de persoane sunt scutite de la plata taxei de staţiune: veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război; foştii deţinuţi politic; persoanele cu handicap grav sau accentuat; persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate persoanele care au bilete de tratament emise de Casa Naţională de Pensii Publice şi Case Teritoriale; persoanele asigurate prin C.A.S. care beneficiază de servicii de tratament pe bază de trimitere medicală.