• Lumea in Stiri

Temperaturi record în Brazilia


Rio de Janeiro a înregistrat vineri, 29 ianuarie, o temperatură de 40 de grade Celsius, un nou record pentru vara australă de anul acesta, potrivit Institutului Naţional de Meteorologie din Brazilia.


Potrivit staţiei meteo din Marambaia, din regiunea de vest a oraşului, cele 40 de grade Celsius din termometre au fost resimțite ca 44,4 de grade în centrul oraşului.Platforma de specialitate Climatempo a explicat că este vorba despre 'un fenomen de înaltă presiune atmosferică, care influenţează o mare parte a statului Rio de Janeiro', cel mai afectat de valul de căldură dintre cele 27 ale ţării, şi unde opt oraşe din zece au înregistrat temperaturi de peste 39 de grade Celsius.


În cartierul Bangu, camerele canalului TV Globo au filmat un carton de ouă care s-au prăjit la propriu sub soarele arzător, având în vedere că la nivel trotuarului temperatura poate ajunge la peste 55 de grade Celsius.


Platforma Climatempo preconizează că Rio de Janeiro şi Sao Paulo, cel mai mare stat al ţării cu o populaţie de 46 de milioane de locuitori, vor înregistra, în weekend, noi recorduri de temperatură.5 views0 comments