• Lumea in Stiri

Teste COVID pentru animalele de companie


Pisicile și câinii cu febră, tuse sau dificultăți respiratorii pot fi testați pentru Covid-19, în Coreea de Sud, dacă s-au aflat în prezenţa unor persoane bolnave, a anunțat guvernul de la Seul. Programul a fost anunțat la câteva săptămâni după ce în ţară a fost înregistrat primul caz de contaminare Covid-19 la un pisoi, scrie channelnewsasia.

"De astăzi, guvernul metropolitan din Seul va oferi teste pentru coronavirus câinilor și pisicilor domestice", a spus, la începutul săptămânii, un responsabil în prevenirea bolilor din Seul.

Animalele pozitive ar trebui izolate acasă timp de 14 zile. Dar dacă proprietarii lor au virusul, vor fi plasate în adăposturi sau centre de primire specializate.

În Coreea de Sud, persoanele pozitive sunt de obicei izolate în centre de carantină speciale, dacă starea lor nu necesită spitalizare.


La începutul lunii ianuarie, două gorile de la grădina zoologică San Diego din sudul Californiei au avut rezultate pozitive pentru noul coronavirus și au fost plasate în carantină. Cel mai probabil au fost infectate de un îngrijitor bolnav care nu prezenta simptome.

Danemarca, la rândul său, tocmai a încheiat campania de sacrificare a 15 milioane de nurci, decisă pentru a combate riscul mutației coronavirusului la animale. La începutul lunii noiembrie, Danemarca, cel mai mare exportator mondial de piei de mamifere mici, a ordonat sacrificarea urgentă a tuturor nurcilor din regat, din cauza unei mutații a coronavirusului care, potrivit studiilor preliminare, ar putea amenința eficacitatea vaccinului pentru oameni.

Recent Posts

See All