• Lumea in Stiri

Turcia, inclusa in zona galbena. Carantina este obligatorie


Italia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova rămân pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă intră însă și Turcia.


Turcia a înregistrat peste 40.000 de cazuri de Covid-19 în 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale publicate joi seară și citate de AFP.


Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile.


Pentru călătorii care nu au făcut testul și vin în țară cu mijloace proprii, carantina durează 14 zile.


Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.


De asemenea, persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.


Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată vineri, 2 aprilie 2021, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).


Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.


„Zona galbenă” desemnată de România cuprinde 43 de zone și țări.


Ultima dată, lista fusese actualizată la 25 martie.

184 views0 comments