• Lumea in Stiri

Turismul - fără platforma de închiriat apartamente Airbnb ?


Potrivit unei analize făcute de Politico.eu, chiar dacă turismul își va reveni, după criza provocată de coronavirus, nu același lucru se poate spune despre platforma de închirieri apartamente Airbnb.


Autoritățile pariziene, de ecemplu, au adoptat recent un text care recomandă câte apartamente sau case pot fi închiriate pe termen scurt. Cu alte cuvinte, stabilește cote în acest sens.


Politico scrie că este vorba o nouă mutare în războiul purtat de autoritățile capitalei francize, care au profitat de impactul crizei sanitare asupra turismului, pentru a mai puncta o data în fața Airbnb și a altor platforme de închiriere. În Paris a scăzut numărul închirierilor prin aceste platforme, în timp ce, paradoxal, restul Franței a asistat la o creștere a acestui tip de închirieri, în pofida pandemiei. Airbnb a declarat pentru AFP că astfel de cote ar fi ilegale întrucât municipalitățile nu au autoritatea legală de a le implementa.


Parizienii nu sunt singurii care cer reglementări suplimentare pentru Airbnb.


Pentru autoritățile din Veneția și Florența introducerea unor noi reguli pentru închirierile pe termen scurt se află în primele 10 priorități ale relansării economice de după pandemie.

Primarii acestor orașe vor ca toate închirierile pentru o perioadă de sub 30 de zile să fie clasificate drept cazări turistice și să fie limitate.


Între timp, autoritățile din Amsterdam continuă să respingă o decizie a instanței din luna martie care a declarat nelegală interdicția de a închiria pe termen scurt locuințe în centrul istoric al orașului. La Amsterdam este obligatorie înregistrarea pentru proprietățile folosite în acest scop. Toate proprietățile care nu vor afișa un număr de înregistrare


25 views0 comments