• Lumea in Stiri

Turneu de volei in bikini sau deloc


Starurile germane ale voleiului pe plajă Karla Borger şi Julia Sude au anunţat că vor boicota turneul de volei din Qatar pentru că nu este permis să poarte bikini pe plajă, o măsură pe care organizatorii afirmă că nu au solicitat-o.


„Noi suntem aici pentru a ne face treaba, dar suntem împiedicate să ne purtăm ţinuta de muncă”, a spus Karla Borger la postul public german de radio Deutschlandfunk.


„Este singura ţară şi singurul turneu unde guvernul ne spune cum să ne facem treaba. Noi vom critica asta”, a adăugat Borger, vicecampioană mondială la acest sport.


Qatarul va organiza în luna martie un turneu al Federaţiei internaţionale de volei pe plajă. Este pentru pentru prima oară când micul stat din Golf va găzdui un turneu feminin sub egida FIVB.

Jucătoarele au fost invitate să poarte tricouri şi pantaloni lungi, mai degrabă decât costume de baie, o decizie motivată, conform Federaţiei internaţionale, de „respectarea culturii şi tradiţiilor ţării gazdă”.

Qatarul ar urma să găzduiască în 2022 Cupa mondială de fotbal, primul Campionat Mondial ce va avea loc în Orientul Mijlociu și, de asemenea, primul organizat de o țară arabă majoritar musulmană.


10 views0 comments