• Lumea in Stiri

Ultima zi în care puteți redirecționa o parte din impozit, dar și ultima zi pentru declarația unică


Marţi, 25 mai, expiră termenul până la care cei care au realizat venituri anul trecut mai pot să redirecționeze o parte din impozitul datorat statului către o organizație neguvernamentală sau o asociație.


Redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către organizaţii neguvernamentale, asociaţii nonprofit, instituţii de cult sau pentru acordarea de burse private este o procedură care nu implică nici unul cost și este un ajutor pentru activitățile de binefacere sau de implicare civică.


Trebuie doar să completaţi un formular pe care îl găsiţi pe site-ul ANAF, dar şi pe redirecţionează.ro, unde aflaţi şi lista cu organizaţiile către care puteţi trimite banii.

Documentele trebuie înregistrate până marţi seară online, pe Spațiul Privat Virtual, la registratura ANAF sau prin poștă, cu confirmare de primire.


Procentul alocat poate fi de cel mult 3,5% din impozitul pe venit și se poate opta pentru ajutorarea beneficiarului pe o perioadă de doi ani.


Aproximativ 30 % dintre români au ales în ultimii ani să redirecţioneze banii către ONG-uri.


Marţi este și ultima zi pentru depunerea declarației unice. Persoanele fizice au, astfel, termenul final pentru depunerea documentului aferent veniturilor realizate în anul 2020 şi/sau estimate pentru 2021.

Cei vizați și-au pregătit până acum sau ar fi trebuit să-și pregătească documentația necesară calculului și completării declarației unice.

Este vorba de documentele care atestă veniturile obținute, dovada plății impozitului în statul sursă, acolo unde este cazul documentele care atestă stabilirea rezidenței și altele.

10 views0 comments