• Lumea in Stiri

Un alt oraș din Italia vinde case la 1 euro


Castiglione di Sicilia este un oraș în regiunea Sicilia, în sudul Italiei, nu departe de muntele Etna, dar și de Taormina şi plajele coastei estice a Siciliei.


Este supranumit ”oraşul vinului” – o imensă sculptură a unui butoi şi a unui pahar de vin stă la intrarea în sat.


Aproape 900 de case abandonate aşteaptă să fie cumpărate - unele dintre ele - la prețul de 1 euro, după cum scrie CNN.


Majoritatea caselor se află în zonele cele mai vechi ale oraşului. Aproximativ jumătate sunt ruine şi vor fi vândute la preţul simbolic de 1 euro.


Restul sunt într-o stare mai bună şi prețul e mai mare, pornește de la 4.000-5.000 de euro.

Dacă vor exista mai mulți cumpărători interesați de aceeaşi proprietate, va fi organizată o licitaţie.


Schema, care a fost lansată în martie 2021, este cea mai mare de acest gen, cu cel puţin 400 de proprietăţi în oraş, care sunt într-o formă decentă şi necesită o renovare minimă.

Cumpărătorii trebuie să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani.


Spre deosebire de majoritatea celorlalte scheme, totuşi, nu trebuie plătită o garanţie pentru a garanta efectuarea lucrărilor. În schimb, proprietarii să încheie o poliţă de asigurare de la o bancă, în valoare de 4.000 euro.


Taxele locale sunt scăzute în Sicilia, comparativ cu restul Italiei.


Cumpărătorii pot profita, de asemenea, de schema ”superbonus” a guvernului italian, care oferă credite fiscale de 110% pentru renovările care fac casele mai ecologice.


Este o încercare a primarului de a aduce la viaţă localitatea sa, unde populaţia a scăzut de la 14.000 la începutul anilor `90 la numai 3.000 în prezent.


Avem de salvat o moştenire arhitecturală uriaşă, plină de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulţi oameni, lăsând în urma lor case vechi, pitoreşti, dintre care multe datează de pe vremea renaşterii”, a spus primarul.


Castiglione di Sicilia nu este singurul oraș Italian în care se vând case parasite la 1 euro.


Autoritățile din Biccari Puglia, regiune sud-estică a Italiei, a apelat recent la aceeași metodă, în încercarea de a salva orașul : https://www.lumeainstiri.com/post/case-la-1-euro-%C3%AEntr-un-or%C4%83%C8%99el-din-italia


Foto: visitsicily.info

302 views0 comments