• Lumea in Stiri

Un copac de Dragobete


Cum ar fi să-i faci cadou un copac?

E vorba, de fapt, de un puiet, care, într-o bună zi, va deveni copac şi va creşte, alături de alţi copaci, într-o pădure.

Este un proiect al asociaţiei Mai mult verde, care se desfăşoară de mai bine de 10 ani.

Numele programului este „Fă cadou un copac”.


E un program prin care plantezi un copac - sau mai mulţi – şi îl poţi face cadou persoanei dragi sau unui prieten. Iar copacul va purta numele celui sau celei căreia i-l oferi. Aşa că poate fi o idée de cadou inedit de Dragobete.

În plus, pui umărul la o campanile de împădurire atât de necesară.

Pentru a face cadou unul sau mai mulți copăcei, trebuie să completezi un formular, pe care îl găseşti aici : https://maimultverde.ro/proiecte/fa-cadou-un-copacel/.


Vei primi o felicitare pe care o vei putea personaliza cu numele persoanei dragi și mesajul tău.


Pentru fiecare 10 lei donaţi, un copăcel va fi plantat și va purta numele persoanei dragi.


În urma acţiunii de plantare, vei primi câte o fotografie cu fiecare copăcel plantat, purtând eticheta cu numele destinatarului.

În prezent, suprafața României este împădurită într-un procent de aproximativ 30%, conform datelor de la Romsilva.

Este o situaţia care ne plasează sub media țărilor din Uniunea Europeană, care e 43%.

Pentru a ajunge la o suprafață împădurită de 40% până în 2050, ar fi necesară dublarea ritmului anual de lucrări de regenerare, în mod special pe terenuri din afara fondului forestier – creșterea suprafețelor ocupate de perdele forestiere de protecție în lungul căilor de comunicatie, în jurul localităților și altor obiective, în jurul și între terenurile agricole, împădurirea terenurilor degradate (aproximativ 500.000 ha)” – sunt de părere specialiştii de la Mai mult Verde.

În ultimii 10 ani, Mai mult verde a plantat, cu ajutorul celor care au participat la această campanie, 51.000 de puieți de diverse specii pe foste terenuri agricole afectate de fenomene de degradare – alunecări, eroziune de suprafaţă şi adâncime.


Suprafața totală împădurită până în prezent depășește 10 hectare.

Propunerea este ca, în 2021, să fie plantaţi 150.000 de puieți pe o suprafata de 30 de hectare.

14 views0 comments