• Lumea in Stiri

Un iaht uriaș s-a strecurat cu grijă pe canalele înguste ale Olandei / Foto + Video


O navă de 94 de metri a fost mutată, cu cea mai mare grijă, pe canalele înguste olandeze pentru a ajunge în Marea Nordului.


Iahtul a plecat de pe insula Kaag, unde a fost construit, și a parcurs aproape 50 de kilometri, ceea ce s-a dovedit a fi un adevărat spectacol pentru martori,


Fotograful olandez Tom van Oossanen a fost cel care a surprins parcursul spectaculos al navei, care a fost ghidată cu ajutorul unor remorchere, trecând extrem de aproape pe lângă case și biserici.


Potrivit lui Oossanen, în fiecare an între patru și șase superiahturi sunt transferate de-a lungul acestei rute până la mare.


Puține sunt însă la fel de mari precum cea lansată acum, numită momentan Proiectul 817 - scrie CNN.Foto: Tom van Oossanen


„Cele două șantiere navale se află destul de departe de Marea Nordului, așa că, pentru a transporta iahturile, trebuie să parcurgă un mic canal spre Rotterdam”, explică fotograful.


Este singura cale de urmat. De-a lungul traseului, unele părți ale canalelor sunt cu doar câțiva metri mai late decât iahtul, care are o lățime de 44,7 picioare (13,6 metri), așa că transferul a necesitat o atenție deosebită.


Fotograful a dorit să imortalizeze această călătorie, deoarece consideră că poate fi ultima dată când o navă cu astfel de dimensiuni este transportată de-a lungul acestei rute.


Un alt șantier naval este construit într-un oraș olandez, ceea ce va permite lansarea navelor direct în Marea Nordului.
820 views0 comments