• Lumea in Stiri

Un mult asteptat raport american nu poate explica fenomene aeriene neidentificate/FOTO+VIDEO


Autorităţile americane nu pot explica fenomene aeriene neidentificate, dar pot confirma că nu a fost vorba despre o tehnologie secretă a Pentagonului, potrivit unui raport mult aşteptat, din care câteva fragmente au fost publicate de cotidianul The New York Times.


Raportul, care trece în revistă peste 120 de cazuri ce descriu apariţii ale unor aeronave misterioase, nu menţionează nicio dovadă care să ateste că ar fi fost vorba despre vehicule extraterestre.

Serviciile de informaţii americane nu au putut să explice anumite mişcări ale acelor obiecte, inclusiv capacitatea lor de accelerare, de schimbare bruscă a direcţiei sau de a se scufunda în apă.

The New York Times scrie că serviciile de informaţii americane se tem că ar putea fi vorba, cel puţin în câteva cazuri, despre o tehnologie experimentală a unor naţiuni rivale, precum Rusia şi China, care ar testa astfel diverse materiale supersonice.După decenii de secrete care au înconjurat aceste fenomene inexplicabile cunoscute ca OZN, Congresul Statelor Unite a decis anul trecut să informeze publicul larg în legătură cu activităţile desfăşurate de o unitate a Pentagonului care studia şi investiga acele fenomene.


Redactarea acestui raport a fost încredinţată Directorului serviciilor naţionale de informaţii. Potrivit The New York Times, raportul ar trebui să fie comunicat Congresului american pe 25 iunie.El ar trebui să includă o anexă clasificată, care nu va conţine nici ea elemente ce ar putea să dovedească existenţa OZN-urilor, dar care ar putea să continue să alimenteze speculaţiile pe această temă.
Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de piloţi din US Navy, care arătau mai multe 'întâlniri' realizate în plin zbor cu o serie de aeronave stranii.


Una dintre cele mai ciudate filmări cu OZN-uri, surprinsă de piloți din Marina Americană, despre care Pentagonul a recunoscut că este reală, prezintă un obiect zburător în formă de bomboană „Tic Tac” care se mișcă extrem de ciudat, fără să respecte legile fizicii. OZN-ul coboară instant de la o înălțime de 24 de km, la șapte km deasupra solului, apoi se oprește în aer și schimbă brusc direcția. Mai mult, el reușește să depășească viteza sunetului fără să genereze acel boom sonic și se scufundă în ocean.


Despre aceste filmări, care au ajuns în spațiul public fără acordul Pentagonului, au fost scrie articole în The New York Times și The Washington Post încă din 2017.


Abia anul trecut, în aprilie, în plină pandemie, Pentagonul le-a recunoscut veridicitatea în mod public și câteva luni mai târziu a fost aprobată organizarea acestui grup operativ care să explice inexplicabilul.Anul acesta, în luna aprilie, John Ratcliffe, fost director al Serviciului Național de Informații din Statele Unite a spus pentru Fox News că există mult mai multe astfel de semnalări care n-au fost făcute publice. James Woolsey, fost director al CIA, dar și John Brennan, care l-a înlocuit pe Woolsey pe aceeași funcție, au declarat că iau foarte în serios filmările despre care Pentagonul spune că sunt reale.


Foștii piloți din Marina Americană, în interviurile pe care le-au dat, au spus că obiectul în formă de Tic Tac nu e de pe Pământ. La fel s-a exprimat și fostul director CIA, John Brennan, care a spus că poate fi vorba de „o formă de viață diferită”.


La mijlocul lui mai, a apărut și un episod al prestigioasei emisiuni „60 Minutes” în care apar mai mulți piloți din Marină, care povestesc experiențele lor cu OZN-uri, printre care se numără și nava Tic Tac.

Locotenentul Ryan Graves, fost pilot din Marina Americană, care a surprins mai multe obiecte zburătoare deasupra plajei Virginia în 2014 spunea că „Sincer, îmi fac griji. Dacă ar fi fost avioane ale unei alte țări, ar fi fost o problemă imensă. Dar, din cauză că arată ușor diferit, nu suntem dispuși să confruntăm problema. Ignorăm liniștiți faptul că navele astea sunt acolo și ne privesc în fiecare zi.”În 2004, foștii piloți americani Alex Dietrich și Dave Fravor au înregistrat celebrul OZN Tic Tac. Până la interviul din „60 Minutes”, Dietrich n-a vrut să apară la televizor, dar Fravor a mai vorbit deschis despre experiența lui cu OZN-ul, inclusiv în podcastul lui Joe Rogan în 2019 și într-un interviu pentru New York Times din 2017.


Ambii afirmă că nu au fost niciodată pasionați de OZN-uri, dar că ceea ce au văzut este clar o dovadă a unei tehnologii avansate.


Pe de altă parte, oameni care ieșit în spațiu nu cred că UAP-urile / OZN-urile sunt manifestări sau dovezi ale unor culturi extraterestre. Astronautul Chris Hadfield, care a petrecut 166 de zile în spațiu, spunea într-un interviu că, în mod evident, i s-a întâmplat să vadă în spațiu lucruri pe care nu și le poate explica.130 views0 comments