• Lumea in Stiri

Un nou record SuperMario


O casetă cu unul dintre cele mai cunoscute jocuri video, ''Super Mario'' pentru consola Nintendo 64, s-a vândut cu 1,56 milioane de dolari, o sumă record pentru un joc video, a anunțat casa de licitaţii americană Heritage Auctions.
Este primul joc vândut vreodată la licitaţie pentru o sumă de peste un milion de dolari. Dar un alt record a fost deja stabilit săptămâna trecută, când o casetă pentru consola Nintendo NES cu jocul ''Legend of Zelda'' a fost adjudecată pentru 870.000 de dolari.Caseta cu jocul ''Super Mario 64'' este din anul 1996 şi utiliza pentru prima dată tehnologia 3D.

Mario, instalatorul mustăcios şi hiperactiv, echipat cu o cască roşie, este unul dintre cei mai cunoscuţi eroi din domeniul jocurilor video şi a contribuit la succesul mondial al companiei Nintendo.Apărut în 1981 sub numele ''Jumpman'' în jocul ''Donkey Kong'', a fost redenumit ''Mario'' în 1985, fiind protagonistul a numeroase aventuri în compania fratelui său, Luigi, sau la volanul unui cart.


În ultimii ani, jocurile video retro au cunoscut un succes în creştere în rândul colecţionarilor nostalgici.

În luna aprilie, o casetă cu jocul video Super Mario Bros destinat consolei Nintendo NES, datând din 1986, a obţinut 660.000 de dolari în cadrul unei vânzări organizate de aceeași casă de licitații.


13 views0 comments