• Lumea in Stiri

Un pensionar a ținut în pivniță un tanc din Al Doilea Război MondialUn tanc, o armă antiaeriană și o torpilă din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost găsite în subsolul unei case din orașul Heikendorf, Germania - relatează BBC.

Descoperirea a fost făcută în 2015 , dar acum procurorii și avocații apărării negociază posibile pedepse, inclusiv închisoare cu suspendare sau o amendă de până la 500.000 de euro, pentru pensionarul în vârstă de 84 de ani.

Bărbatul este cel trebuie să găsească și un nou loc în care să fie depozitate obiectele.

Potrivit avocatului său, un muzeu american este interesat să cumpere tancul Panther. Mulți istorici susțin că a fost cel mai eficient tanc al Germaniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Avocatul a mai spus că mai mulți colecționari germani au fost interesați de alte obiecte, inclusiv puști de asalt și pistoale, relatează presa locală.

La o ședință de judecată desfășurată luni, avocații au încercat să stabilească dacă colecția militară a bărbatului a încălcat Legea germană de control al armelor de război. Legea reglementează fabricarea, vânzarea și transportul armelor.

În iulie 2015, a fost nevoie de 20 de soldați și aproape 9 ore pentru a extrage tancul Panther - care nu avea șenile – de la locuința bărbatului și pentru a-l pune pe o plaltformă de transport.

O decizie a instanței este așteptată luna viitoare.

117 views0 comments