• Lumea in Stiri

Un regizor francez a început filmările la un lungmetraj despre incendiul de la Notre-Dame din Paris


Regizor Jean-Jacques Annaud a început, la vârsta de 77 de ani, filmările pentru acest lungmetraj despre incendiul care a distrus parţial catedrala pariziană pe 15 aprilie 2019.


Conceput ca un lungmetraj spectaculos şi care va rula pe marile ecrane, acest film va combina imagini de arhivă, într-un procent de aproximativ 5%, cu scene bazate pe reconstituiri.


Regizorul francez a cerut publicului din lumea întreagă să îi expedieze înregistrări video realizate de amatori care au surprins momentele în care celebra catedrala pariziană era cuprinsă de flăcări.


Secvenţele, care trebuie să prezinte "de preferinţă ambuteiajele provocate de incident, cântecele nocturne ale parizienilor care îi încurajau pe pompieri sau reacţiile din străinătate ale oamenilor care au văzut imaginile cu catedrala Notre-Dame cuprinsă de flăcări", pot fi expediate pe un site specializat: notredamebrule.com.


Imaginile selecţionate vor putea fi integrate, contra cost, în filmul "Notre-Dame brule", care ar trebui să fie lansat în 2022.


Scenariul vrea să descrie realitatea tragediei. "Nu vom spune poveşti, este suficient să urmăreşti realitatea, care este infinit mai barocă, uneori burlescă", a declarat regizorul francez în luna martie, odată cu debutul filmărilor.


Pe 15 aprilie, se împlinesc 2 ani de la incendiul care a cuprins simbolul Parisului.


De atunci, arhitecți, ingineri, arheologi și istorici ai artei lucrează sub presiune pentru a analiza detaliat pagubele produse de foc catedralei vechi de 850 de ani.


Se lucrează de zor la repararea daunelor. Una dintre soluțiile găsite de specialiști este aceea de a folosi lemnul de la stejari bătrâni de peste 200 de ani pentru reconstrucția acoperişului catedralei .


Despre acest subiect Lumeaîn știri a scris aici: https://www.lumeainstiri.com/post/aproape-2-ani-de-la-incendiul-de-la-notre-dame-acoperi%C8%99ul-va-fi-ref%C4%83cut-cu-stejari-de-200-de-ani

43 views0 comments

Recent Posts

See All