• Lumea in Stiri

Un tata si-a regasit fiul rapit dupa 24 de ani/FOTO+VIDEO


Un bărbat din China şi-a regăsit fiul, răpit când era copil, după o căutare de 24 de ani în timpul căreia a parcurs sute de mii de kilometri pe motocicletă.


Băiatul avea doi ani şi cinci luni când a fost răpit din faţa casei, în timp ce se juca fără supraveghere.Traficul de copii a prosperat în China în anii 1980 şi timp de câteva decenii, în urma aplicării politicii aşa-numite a 'copilului unic'.


Preferinţa tradiţională pentru băieți, legată de numărul de naşteri limitate, a încurajat răpirile copiilor de sex masculin vânduţi apoi unor cupluri doritoare de un moştenitor.După un test ADN, poliţia l-a anunţat pe bărbatul care își căuta fiul că un profesor de 26 de ani este copilul său dispărut.


În vârstă de 27 de ani atunci când fiul său a fost răpit, tatăl a demisionat pentru a străbate ţara pe motocicletă, pe care erau ataşate imagini mari cu fiul său.


El a parcurs 500 de mii de kilometri de-a lungul Chinei, fiind uneori constrâns să doarmă pe sub poduri sau să cerşească. Un periplu care a inspirat un film, scrie France Presse.Lupta acestui tată a permis sensibilizarea marelui public din China la problema răpirilor de copii.


Ştirea privind reîntregirea acestei familii a declanşat un val de emoţii pe reţeaua socială Weibo.


'Părinţii nu-şi abandonează niciodată copiii! Lupta acestui părinte arată cât de profundă este dragostea unui tată', a scris un utilizator.


După lansarea unei baze de date ADN dedicate în 2016, poliţia a ajutat peste 2.600 de persoane răpite în copilărie să-şi regăsească părinţii biologici, potrivit Ministerul Securităţii Publice din China.


17 views0 comments