• Lumea in Stiri

Un trandafir cu numele Ducelui de Edingburg,plantat în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani


Regina Elisabeta a Marii Britanii a primit un trandafir care poartă numele prinţului Philip, în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani, a anunţat joi Palatul Buckingham. Floarea de culoare roz a fost plantată în grădina Castelului Windsor, acolo unde cei doi şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului după izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi unde ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă în aprilie, relatează Reuters, citând o postare de pa pagina de Facebook a Familiei Regale a Marii Britanii.

Palatul Buckingham anunță că, săptămâna trecută, reginei Elisabeta i-a fost prezentat trandafirul ''Ducele de Edinburgh'' - o floare roz în memoria regretatului ei soţ, prinţul Philip.

Trandafirul a fost plantat în grădina Castelului Windsor, unde cei doi şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului după izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi unde ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă.

"A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii sale Regina trandafirul 'Ducele de Edinburgh', pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prinţului Philip) şi pentru a-i aminti de viaţa lui remarcabilă", a declarat Keith Weed, preşedintele Societăţii Regale de Horticultură.


O parte din vânzarea fiecărui trandafir va merge către Duke of Edinburgh Award Living Legacy Fund, care sprijină o schemă pentru tineri, înfiinţată de prinţul Philip şi care îşi desfăşoară în prezent activitatea în peste 130 de ţări.

Philip, duce de Edinburgh, care a murit la data de 9 aprilie, ar fi împlinit la 10 iunie, vârsta de 100 de ani.

Cei doi au fost căsătoriți timp de 74 de ani, pe toată durata domniei de 69 de ani a Reginei.44 views0 comments