• Lumea in Stiri

Una dintre cele mai mari productii europene de televiziune are platoul de filmare in Romania


Filmările pentru serialul de televiziune „Django”, cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producţii europene, au început în România în urmă cu mai bine de o lună şi sunt programate să se încheie în noiembrie.

Platoul de filmare este craterul de la Racoş din Transilvania, un loc mai mai puţin cunoscut.

Turiștii care îți propun, însă, vizitarea zonei, ajung de regulă la Lacul de Smarald, coloanele de bazalt şi craterul vulcanic de la Racoş. Acum, în impresionantul crater a fost construit un oraş - New Babylon - punctul central al serialului „Django”.


Acţiunea serialului are loc în a doua jumătate a anilor 1800, în America. New Babylon este un oraş utopic, „un oraş liber”, după cum spun producătorii. Locuitorii sunt sclavi fugiţi şi europeni.

Locul principal pentru filmare a fost ales, în urmă cu doi ani, după multe căutări în Europa şi nu numai.

Bugetul producţiei este de peste 40 de milioane de euro, iar din total în România vor fi cheltuiţi în jur de 16 milioane de euro.


Filmările la Racoş vor fi încheiate, în primă fază, la finalul săptămânii viitoare şi echipa va reveni aici în august, apoi în octombrie.

Echipa de filmare este formată din aproximativ 300 de tehnicieni şi artişti români şi europeni. Lor li se adaugă actorii, o parte români, în roluri episodice, şi figuraţia.

Producţia a creat și numeroase locuri de muncă pentru oamenii din regiune.


Companiile de producţie aduc mulţi bani într-o ţară, astfel că există o competiţie pentru atragerea acestora. În România, industria cinematografică încearcă de mai bine de un deceniu să convingă guvernanţii să creeze o schemă de ajutor. În mare, este vorba despre costurile eligibile din care li se întorc companiilor 35%.


Vulcanul de la Racoș și zona înconjurătoare acestuia reprezintă ultimele activități vulcanice de pe teritoriul Românieie. Aici sunt ultimele erupții bazaltice cuaternare ale munților Carpați.


Locul unde este Craterul vulcanului a fost exploatat pentru foarte multă vreme pentru zgură. În 2005, printr-o Hotărâre de Guvern, zona a fost declarată arie una protejată prin lege.


Recent Posts

See All