• Lumea in Stiri

Unde putem calatori dacă suntem vaccinati


Deși nu este, încă, funcțional la nivel European, mai multe țări au anunțat că primesc turiști vaccinați, pe baza așa numitului certificate de vaccinare.


Este vorba de țările a căror economie depinde în mare măsură de turism.Grecia va permite accesul turiștilor care au deja 14 zile de la rapel fără a mai cere test COVID sau carantină. Sezonul estival va începe pe 14 mai.


Croația și Muntenegru, la fel. Doar că în cazul ultimului stat nu sunt necesare 14 zile de la rapel, ci doar 7.


Islanda permite tuturor turiștilor care prezintă un pașaport de vaccinare să viziteze țara.

La fel și Georgia, care a fost declarată cea mai sigură destinație din vara anului 2020.


Cipru va accepta turiștii vaccinați până în vară, cel mai probabil după 1 mai, cu condiția să aibă ambele doze de vaccin.


Italia , cel târziu la începutul lunii iunie, va primi turiștii în baza unui certificat sau pașaport de vaccinare împotriva COVID-19.Insulele Azore și Madeira, care aparțin de Portugalia, au reușit să vaccineze toată populația și va permite accesul turiștilor deja vaccinați.


Slovacia a deschis deja granițele pentru cetățenii vaccinați de cel puțin două săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel puțin o lună cu AstraZeneca.


Spania gândește un sistem de primire a turiștilor străini pe baza unui pașaport de vaccinare până în iunie.


Germania ia în calcul mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate complet.


Thailanda va începe să elimine din restricții și să primească călătorii vaccinați începând cu 1 iulie.


La nivelul UE, Comisia Europeană doreşte ca certificatul digital de vaccinare, care va permite o mai bună mobilitate între statele UE în contextul pandemiei COVID-19, să fie gata până la târgul de turism FITUR-2021, care se va desfăşura la Madrid începând cu 19 mai.

162 views0 comments