• Lumea in Stiri

Uniunea Europeana apasa acceleratia aprobarii vaccinurilor pentru noile tulpini SARS CoV2


Acuzată de lentoare în gestionarea pandemiei, Uniunea Europeană va accelera procedura de autorizare a variantelor de vaccinuri îmbunătăţite împotriva noilor tulpini ale virusului, anunţă comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

'Am analizat procedura cu Agenţia Europeană a Medicamentelor şi am decis ca de acum încolo un vaccin îmbunătăţit de către un fabricant pentru a lupta împotriva noilor tulpini pe baza unui vaccin deja existent' şi certificat 'nu va mai trebui să treacă prin toate etapele de autorizare', a spus comisarul european pentru ediţia duminicală a cotidianului german Augsburger Allgemeine. 'Prin urmare, vom avea mai repede la dispoziţie vaccinuri adaptate, fără a reduce criteriile de securitate', a adăugat ea.


Comisia Europeană a fost foarte criticată pentru lentoarea cu care a demarat campaniile de vaccinare anti- coronavirus în ţările din Uniunea Europeană, din cauza procedurilor de certificare ale primelor vaccinuri considerate prea lungi, comparative cu cele din Regatul Unit sau din Statele Unite, dar şi a comenzilor de vaccin.