• Lumea in Stiri

Unul dintre primele virale de pe You Tube, vândut pe o sumă impresionantă / VIDEOFilmulețul poate părea banal. Doi frați, Harry și Charlie sunt protagoniștii principali. În doar 55 de secunde, clipul surprinde momentul în care Charlie îl mușcă de deget pe fratele său mai mare, iar acesta țipă.


Însă, valoarea filmulețului constă în faptul că face parte din istoria internetului. Este o mică parte a acestuia, fiind unul dintre primele virale din istoria You Tube.


A fost urcat pe you tube în urmă cu 14 ani, are – până acum -aproape 900 de milioane de vizualizări.


Familia celor doi frați a înregistrat clipul ca pe un NFT (non-fungible token) și l-a scos la licitație la sfârșitul săptămânii trecute. Prețul a crescut de la o oră la alta, ajungând în final la 760.000 de dolari.


Noul proprietar – anonim – nu a scos de pe platformă videoclipul, deocamdată.Dar, potrivit BBC, clipul Charlie bit my finger, urmeayă să fie retras de pe You Tube.


Cei doi frați din film, Harry și Charlie, au acum 17, respectiv 15 ani.


Videoclipul a fost încărcat pe YouTube în 2007, de tatăl celor doi copii, deoarece, la acea dată, nu a putut să-l transmită prin e-mail nașilor, aflați în America.


Părinții nu s-au gândit niciodată că filmulețul va deveni viral și nu au spus ce vor face cu banii obținuți din vânzarea lui.


Cei doi frați au marcat momentul „degetului mușcat”, la 10 ani după prima filmare.


132 views0 comments