• Lumea in Stiri

Vaccin impotriva malariei


Studiile din Africa demonstrează eficiența de aproape 80% a unui vaccin candidat împotriva acestei boli, care ucide în principal copii, potrivit anunțului făcut de Universitatea Oxford, cea care a creat serul.


Vaccinul este primul care atinge obiectivul de eficacitate de 75% stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Publicate în revista ştiinţifică The Lancet, 'noile rezultate oferă mari speranţe cu privire la potenţialul acestui vaccin', a declarat profesorul Adrian Hill, directorul Institutului Jenner de la Universitatea Oxford.

Serul, care ar putea fi aprobat în termen de doi ani, este sinonim cu speranţa în condițiile în care temerile cu privire la rezistenţa malariei la tratament sunt tot mai mari.


Boală parazitară transmisă de un ţânţar, malaria a ucis peste 400.000 de persoane la nivel mondial în 2019, dintre care două treimi copii cu vârsta sub cinci ani. Marea majoritate a cazurilor (94% din cele 229 de milioane de infectări la nivel mondial) şi a deceselor apar în Africa, potrivit OMS.


6 views0 comments