• Lumea in Stiri

Vedetele primaverii din Dambovita


Un oraş din Dâmboviţa se poate lăuda cu două vedete fără prea multe pretenţii. Este vorba despre două berze, al căror cuib este filmat fără întrerupere.


Berzele îşi văd liniştite de viaţă, fără să fie deranjate de camera de supraveghere. Un motiv de bucurie pentru localnicii fascinaţi de povestea oaspeţilor. Mai ales că familia se va mări.


Casa celor două berze se află pe un stâlp de electricitate de pe marginea Drumului Naţional 71, între Bucureşti şi Târgovişte, la câţiva paşi de centrul localităţii Răcari.


Imediat ce primăria a montat o cameră de supraveghere deasupra cuibului, iar imaginile au ajuns pe internet, povestea de zi cu zi a familiei de berze este urmărită de tot mai multă lume, inclusiv de oamenii din comunitate.

Imaginile, transmise în direct, pot fi urmărite pe site-ul primăriei, unde există o secţiune specială, dedicată acestei poveşti.


Barzele albe au fost evaluate ca fiind în grupa de „îngrijorare minimă“⁠ de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii110 views0 comments

Recent Posts

See All