• Lumea in Stiri

Veste bună pentru persoanele vaccinate


Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului nu transmit aproape niciodată virusul, arată noi studii făcute în SUA.


Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că cei inoculați nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2.


Concluzia cercetărilor este că vaccinurile împotriva Covid-19, Pfizer și Moderna, sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, ceea ce înseamnă ca persoanele vaccinate sunt protejate și îi protejează, la rândul lor, pe cei din jur.


Directorul CDC a facut referire la un studiu la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19.

Cercetarea a avut loc în perioada decembrie 2020 - martie 2021, iar datele au relevat doar trei cazuri de infectare cu Covid-19 între cei care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin.

De partea cealaltă, 161 dintre participanții la studiu, care nu au fost imunizați, s-au infectat cu COVID-19.Analiza a fost făcută pe baza vaccinurilor dezvoltate de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna, cele două autorizate în Statele Unite, iar CDC a concluzionat că ambele au capacitatea de a reduce cu până la 90% infectările cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice.

Marele plus al acestui studiu, spun experții americani, este faptul că cei vaccinați nu ar reprezenta un pericol pentru cei din jur.


Totuși, specialiștii CDC spun că este în continuare nevoie de mai multe date pentru a stabili cu certitudine concluziile trase în urma studiului.


Pentru o și mai mare acuratețe, aceștia recrutează în prezent mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

51 views0 comments