• Lumea in Stiri

Vocea lui Einstein a fost recreată. Oricine îi poate pune întrebări savantului / VIDEO


Vocea renumitului savant Albert Einstein a fost recreată cu ajutorul tehnologiei inteligenței artificiale în mediul online.


S-a folosit un sintetizator media și de clonare vocală, iar rezultatul e spectaculos.


Albert Einstein a fost „recreat” de Compania de tehnologie audio Afloritmic și specialiștii în oameni digitali de la UneeQ.


În plus, la împlinirea a 100 de ani de la acordarea premiul Nobel pentru fizică lui Albert Einstein, oricine poate vorbi acum cu marele fizician .


Cele două companii au creat un Albert Einstein interactiv, practic, un avatar, capabil de conversație, care ar putea furniza frânturi din înțelepciunea savantului, venite chiar de la el, arată IFL Science.


Ideea a fost de a crea ceva care să poată răspunde la orice întrebare despre Einstein sau despre viziunile și opiniile sale și care să ofere răspunsuri imediate celor care întreabă.Pe baza înregistrărilor istorice cu savantul, echipa a stabilit că acesta avea un accent german puternic, cu un ton înalt și rostea cuvintele încet, ca și cum ar fi vorbit cu un prieten.


Nereușind să lucreze direct cu vechile înregistrări de o calitate scăzută (care prezentau adesea un accent prea puternic pentru a fi ușor de înțeles online), specialiștii nu au putut folosi metoda normală de clonare a unei voci.


Astfel, s-au inspirat din cinematografie, creând în schimb o voce pentru personajul lui Einstein. Rezultatul este un Einstein vorbitor de limbă engleză, cu accent german.


Dacă ai întrebări pentru Albert Einstein, i le poți adresa aici.