• Lumea in Stiri

Voi ce faceti de Valentine`s Day
Turul iubirii printre urși!


La Brașov, mai exact la Zărnești, puteți face un „tur al iubirii”.


Vă puteți plimba cu partenerul prin rezervația de urși.
Administratorii Sanctuarului de Urşi Libearty de la Zărneşti au pregătit, pentru Ziua Îndrăgostiţilor, o surpriză pentru cuplurile care doresc să sărbătorească în natură: un tur inedit cu trenuleţul prin rezervaţie. Puteți face un popas și la Muzeul Ursuleţului de Pluş - singurul obiectiv turistic de acest gen din România. O plimbare costă 200 de lei de cuplu și doar 7 cupluri pot beneficia de această plimbare. În timpul turului cu trenuleţul, turiştii vor fi însoţiţi de ''un mic Cupidon" - ghidul Sanctuarului, care le va spune poveştile urşilor salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni şi le va descrie activitatea din rezervaţie. Pentru cei care nu au cum să ajungă la Braşov în weekend, dar îşi doresc să sprijine activitatea Sanctuarului şi să contribuie la salvarea animalelor, AMP Libearty a pregătit încă o ofertă specială: certificate de adopţie ediţie limitată de Valentine's Day. Practic, dacă accesaţi site-ul rezervaţiei, www.millionsoffriends.org, secţiunea Shop, puteţi cumpăra pentru cel drag un astfel de certificat. Costă 300 de lei şi este, de fapt, o donaţie pentru blănoşii îngrijiţi de asociaţie: banii strânşi în acest fel sunt folosiţi pentru hrana şi tratamentele urşilor salvaţi.


Dragostea e la semafor!La Constanța, dragostea ar putea crea ceva derută în traffic. În locul culorii roșii a semafoarelor de pe cel mai important bulevard din oraș,


Primăria a montat inimioare, iar acest mod de semnalizare va fi păstrat până la finalul lunii februarie, pentru a marca Valentine`s Day și Dragobetele.


Inimioara roșie de la semafor va fi văzută de șoferi și pietoni pe bulevardul Tomis, de la intrarea în oraș, până la intersecția cu bulevardul Ferdinand.


Excepție de la această măsură fac semafoarele situate la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Mamaia și cu strada Ion Rațiu, unde nu se poate interveni asupra automatelor de semaforizare inteligente.


Primăria Constanța îi atenționează, totuși, pe șoferi, că deși vor fi întâmpinați cu inimioare la semafor, nu trebuie să se aventureze să treacă, ci să oprească, la fel ca și cum ar fi culoarea roșie.Căsătorie la Poarta Sărutului!Primarul municipiului Târgu Jiu va oficia duminică, de Valentine's Day, o singură căsătorie la Poarta Sărutului din Parcul Central al oraşului.

Taxa pentru oficierea căsătoriei la Poarta Sărutului este de 500 de lei. Din anul 2000, când primarul de atunci a introdus această posibilitate pentru cuplurile care vor să se căsătorească la Poarta Sărutului, câteva sute de tineri şi-au unit destinele în acest loc.


De această data, de Ziua Îndrăgostiților, s-a depus o singură cerere, dar sunt aşteptate cereri şi pentru data de 24 februarie, de Dragobete.


Expoziții cu iubire


Între 12-28 februarie, la Mega Mall, București - Expoziția Povești de iubire!


Poți afla scurte istorisiri amoroase, de la Dragobete până la Valentine’s Day, de la cochetăria delicată din perioada Bucureștiului Belle Époque, până la emancipările intimității din Interbelic, de la manifestările tradiționale la cele moderne ale iubirii, de la simboluri și mărturii la obiecte de memorabilia care au trecut prin mâini de îndrăgostiți în ultimii 100 de ani.


Expoziția poate fi vizitată gratuit la Mega Mall - nivelul 1 - zilnic între 10:00 și 21:00.
Muzeul Național al Literaturii Române va inaugura în data de 14 februarie 2021, în Plaza România, o expoziție dedicată iubirii, cu 17 povești de dragoste, scrise cu pasiune de muzeografi și însoțite de reproduceri ale scrisorilor autorilor români și ale fotografiilor acestora din bogata arhivă a muzeului.


Poveștile redau momentul întâlnirii protagoniștilor, rememorat în corespondență și pagini de jurnal.


Fie că este vorba despre o sală de clasă în vremea liceului, despre o lojă de teatru, despre trăiri episodice, despre cadrul intim al unor vizite sau al unui joc de societate, în ajunul Crăciunului, citind versuri la gura sobei, fie în pragul ori la finalul unui război mondial, vorbim despre acele clipe care abat ființele de la traseul obișnuit, care trezesc curajul de a străbate oceane până în îndepărtatul Hawaii, dar și inspirația de a scrie pagini de literatură cu care cititorii să rezoneze peste timp.Vacanță pentru noi începuturi!


O agenție de turism oferă pachete pentru cei care s-au despărțit de partener în pandemie.


Ofertele pot fi găsite la Târgul de Turism deschis online.


Este vorba despre o vacanță all inclusive gratuită „pentru noi începuturi”, de Valentine`s Day. Câștigătorii vacanței în Egipt vor fi cunoscuți în 21 februarie 2021.


Cei care au rămas cu inima frântă în anul pandemiei și sunt nevoiți să petreacă Valentine’s Day singuri sunt invitați să se înscrie la concursul pentru o vacanță gratuită pe www.dertour.ro/targ-turism pe perioada Târgului online de Turism, până pe 20 februarie 2021.


Tragerea la sorți va avea loc în ultima zi de Târg, duminică, pe 21 februarie.


Valoarea premiilor este de 2.250 de euro și include trei pachete de vacanță în Egipt, la hotel de 5 stele, cu servicii all inclusive, și transport avion charter.


Vocile de altadată ale iubirii!Teatrul Nottara, în parteneriat cu editura Nemira și cu București Mall - Vitan, lansează campania „Vocile de altădată ale iubirii”.


În cadrul campaniei, actorii teatrului au înregistrat 14 scrisori de dragoste trimise de personalități precum Honoré de Balzac, Frida Kahlo, Napoleon Bonaparte, Franz Kafka, Ludwig van Beethoven sau Virginia Woolf. Înregistrările vor putea fi urmărite pe canalele de social media ale Teatrului Nottara în perioada 13-24 februarie, precum si pe pagina de Facebook a centrului comercial Bucuresti Mall-Vitan (intre 14-24 februarie).
Descoperă gustul tău pereche! – este o campanie la care participă 30 restaurante din comunitatea Gault&Millau din întreaga țară și care pregătesc ceva special în perioada 14-24 februarie pentru utilizatorii platformei de livrare. Astfel, clienții pot opta pentru #perechiinedite, propuse de restaurante care oferă fie alăturări inedite de ingrediente într-un fel de mâncare, fie alăturări inedite de mâncare și băuturi sau orice alte perechi gastronomice inedite reprezentative pentru filosofia lor de gust.

Comenzile se pot efectua online de la restaurantele participante, direct prin Tazz by eMAG, accesând categoria dedicată campaniei #perechiinedite sau prin identificarea restaurantelor participante pe www.go-mio.ro.
11 views0 comments