• Lumea in Stiri

Zgarie- norul care se clatina din motive necunoscute a fost inchis


SEG Plaza, zgârie-norul din oraşul chinez Shenzhen care s-a clătinat de cel puţin trei ori pe parcursul săptămânii, a fost închis pe termen neprecizat.


Ziarul local The Paper a scris că autorităţile au decis închiderea clădirii până la elucidarea motivului trepidaţiilor, dar şi în scopul minimizării riscurilor.

SEG Plaza a vibrat de trei ori în ultimele zile, dar cei care lucrează în turn spun că au simțit cum clădirea se clatină și săptămâna trecută, crezând că este vorba de un cutremur, dar nu a fost înregistrată nicio activitate seismică.

Clădirea de peste 300 de metri înălțime, a cărei construcţie a fost finalizată în anul 2000, este una dintre cele mai cunoscute din Shenzhen, metropolă imensă în apropiere de Hong Kong.


Imobilul, care domină cartierul de afaceri al oraşului, adăposteşte, pe mai multe etaje, o imensă piaţă de piese şi de produse electronice.

Turnul este plasat într-un cartier din centrul Shenzhen, cunoscut în special pentru artera sa pietonală amplă, mărginită de magazine şi centre comerciale.


18 views0 comments

Recent Posts

See All