• Lumea in Stiri

Ziua de nastere a Agentului 007

Updated: Oct 5


„Numele meu e Bond. James Bond”- celebra replică se auzea pentru prima oară acum 59 de ani într-o sală de cinema, la premiera filmului „James Bond Dr. No” din 5 octombrie 1962.


Este motivul pentru care în „Țara-mamă", Marea Britanie, data de 5 octombrie este considerată ziua de naștere a celebrului Agent 007, interpretat pentru prima dată de seducătorul Sean Connery.Actorul scoțian, considerat în anul 1989 de revista People „Cel mai atrăgător bărbat în viaţă", care a jucat în cinci ecranizări ale agentului 007, inițial nu a fost agreat deloc de creatorul personajului James Bond, scriitorul Ian Fleming.

Motivul: Sean Connery ar fi fost prea „brut" pentru rol.Eroul celor 12 romane semnate de Ian Fleming, James Bond, a fost interpretat de-a lungul timpului de mai mulţi actori, printre care George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.


James Bond este, însă, cu mult mai multe decât personajul din romanele lui Flaming și eroul de pe marile ecrane. Esta una dintre cele mai profitabile francize cinematografice, cu o medie a încasărilor, pentru un singur film, de aproximativ 70 de milioane de dolari. Statisticile cinematografice susțin că un sfert din populaţia Globului a urmărit cel puţin un film din seria James Bond.


Dincolo de franciză, James Bond generează profituri şi din o întreagă industrie, de la jocuri video cu agentul 007, parfumuri James Bond, sau maşini şi băuturi cărora le face reclamă super-spionul britanic.


Pentru că agentul 007 iubeşte golful şi jocurile de noroc, la fel ca Ian Fleming. Şi savurează un pahar de Vesper Martini, un cocktail inventat, șampania sau votca martini, tot așa cum îi plăceau și scriitorului britanic.

Lansarea ultimului James Bond, „No Time to Die” confirmă din nou, cu încasări record în primul weekend în care a rulat pe marile ecrane.Cel mai așteptat film din seria "James Bond" la propriu, este a cincea peliculă din serie şi ultima care îl are protagonist pe Daniel Craig.

Un Bond care pleacă în plină glorie, după ce a stabilit un record pentru un film lansat în pandemie, cu încasări de aproape 120 de milioane de dolari în străinătate, fără lansarea pe piaţa din China.

Poate și pentru că, la ieșirea din scenă, Daniel Craig lasă în urmă un cu totul alt agent secret, un erou ușor vulnerabil care, pacă-parcă, smulge și-o lacrimă.


18 views0 comments